Actueel

Nieuws

‘Net Zero by 2050’

In mei 2021 publiceerde de International Energy Agency (IEA) een gedetailleerd scenario over hoe onze beschaving in 2050 CO2-neutraal kan zijn. Het is een van de mogelijke scenario’s, maar geeft duidelijk de ingrijpende en noodzakelijke veranderingen aan.

Lees meer
CO2 reductieplan

Active Ants op weg naar CO2-neutraal

Active Ants Nederland B.V. is een groot E-fulfilment bedrijf met duurzame ambities. Zij verzorgen alle webshoplogistiek voor webshops. Vanaf de aankoop tot en met het bezorgen van de juiste bestelling wereldwijd, inclusief de retourstroom. En dat willen dat graag zo duurzaam mogelijk doen.

Nieuws

ESG rapportage verplichting als een kans

Nieuwe Europese regelgeving, die sinds 1-1-2023 van kracht is, moet er voor zorgen dat Financiële Markt Deelnemers transparant rapporteren over de Environmental, Social & Governance (ESG) impact van hun investeringen. Met andere woorden ze moeten kleur bekennen: Grijs of Groen.

Nieuws

Erkend energieadviseur MKB

Groene Cadans is nu ook officieel gekwalificeerd als energieadviseur voor het MKB door FeDec, de branchevereniging voor energieadviseurs.

De MKB energieadviseur spreekt de “taal” van de MKB ondernemer.

Fijn dat FeDec en de overheid werken aan het onderscheiden van kwalitatief goede adviesbureaus.

CO2 reductieplan

CO2-reductie bij SST Software

Voor SST Software in Enschede analyseerden we hun CO2-footprint en deden aanbevelingen voor verbetering. Het mooiste was dat we de kans kregen hierover het hun team de interactie aan te gaan en dat het werk mensen aan het denken heeft gezet om verbetering te realiseren.

Energielabel

Energielabel C: waarom, wat en hoe?

Waarom

Kantoren moeten vóór 2023 een energielabel C of beter hebben, anders worden de deuren gesloten. Dit is een belangrijke stap om verduurzaming in de gebouwde omgeving af te dwingen. De gebouwde omgeving is goed voor ongeveer 30% van het energiegebruik en 15% van de CO2-uitstoot in Nederland.

Projecten

Energieprestatiecontract Makso

Realisatie in Veenendaal

Op 23 juni 2021 tekenden Makso en Groene Cadans een 5-jarige overeenkomst om een pakket duurzame maatregelen te treffen dat de CO2-uitstoot van Makso zal elimineren. Dit is voor Makso een volgende stap in haar ambities om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Nieuws

‘A life on our planet’

De schade die we op onze planeet aanrichten is dramatisch: 60% van alle wilde dieren zijn door menselijke activiteit gestorven sinds 1970. Klimaatverandering veroorzaakt door CO2-uitstoot verergert dit. Van de resterende zoogdieren bestaat 36% uit de mensheid zelf,

Projecten

CO2 reductieplan Makso Assemblage

Realisatie in Veenendaal

Makso Assemblage zet dit jaar de volgende stap op weg naar CO2-neutraal. Na een gedetailleerde inventarisatie en analyse ligt er nu een concreet plan om een CO2-neutrale huishouding te realiseren. Groene Cadans gebruikt toonaangevende software om de energievraag te modelleren en identificeert op basis daarvan de besparingsmogelijkheden.

Nieuws

Regionale Energie Strategie Twente 1.0

Twente bood op 18 mei 2021 de versie 1.0 van haar Regionale Energie Strategie aan bij de Twente gemeenten, waterschappen en de provincie Overijssel.

Michiel Willemse

Michiel Willemse
Energieconsultant

Wat maakt ons uniek in de energiebranche?

Er zijn maar weinig partijen in de markt die beschikken over grondige kennis van zowel techniek, politiek en financiële mogelijkheden.

Uniek is ook dat we gerenommeerde software inzetten om uw energiehuishouding en rendement op investeringen inzichtelijk te maken.

Daarmee zijn we wat we willen zijn, een volwaardige partner voor onze klanten.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
retscreen-expert-dashboard

“Zowel de nulmeting, de gestelde doelen als ook het daadwerkelijke gebruik van energie wordt opgeslagen in onze software. Zo kunt u uw voortgang van uw energietransitie monitoren en de gemaakte besparingen inzien.”

Meer over onze software