Welke stappen heeft u al gezet om energie te besparen?

Of u nog moet beginnen of al een hele stap heeft gemaakt, Groene Cadans helpt u vooruit.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek
Michiel Willemse

Michiel Willemse
Energieconsultant
053-231 1883

‘A life on our planet’

Nieuws

De schade die we op onze planeet aanrichten is dramatisch: 60% van alle wilde dieren zijn door menselijke activiteit gestorven sinds 1970. Klimaatverandering veroorzaakt door CO2-uitstoot verergert dit. Van de resterende zoogdieren bestaat 36% uit de mensheid zelf, 60% wordt gefokt als ons voedsel en slechts 4% leeft nog in het wild. Van de vogels is zelfs 70% gefokt als ons voedsel en slechts 30% van alle vogels leven in het wild. ‘A life on our planet’ is het verhaal over de impact van de mensheid op de natuur dat ooggetuige David Attenborough vertelt op Netflix. Een aanrader voor iedereen om zich bewust te worden van de transitie die noodzakelijk is om de planeet te redden. Hierbij een korte samenvatting om over na te denken.

Dramatische veranderingen

De mensheid is losgeraakt van de natuur die 200 jaar geleden nog in balans was. Sindsdien is de wereldbevolking gegroeid van 1 miljard naar 7 miljard in de huidige tijd. We hebben onze natuurlijke vijanden uitgeroeid en vernietigen de natuur in een rap tempo. Inmiddels is ongeveer 50% van alle vruchtbare grond op de planeet in gebruik als onze landbouwgrond. Daarvoor worden elk jaar miljarden bomen gekapt. Door het gebruik van fossiele brandstoffen is de koolstofconcentratie (CO2) in de atmosfeer enorm toegenomen. Daardoor is de temperatuur op aarde al met 1° Celcius gestegen. Dit heeft dramatische gevolgen voor de biodiversiteit en hun ecosystemen.

Er is hoop

Het is zeer overtuigend om dit verhaal te horen van een man die in zijn leven de dramatische veranderingen met eigen ogen heeft gezien. Maar hij ziet ook hoop en geeft advies hoe we het tij kunnen keren. De Verenigde Naties werkt bijvoorbeeld aan het beschermen van grote stukken oceaan om de visstand te herstellen. We hebben de technologie voor een duurzaam energiesysteem zonder CO2-uitstoot. Als we die stappen kunnen maken is er hoop voor het leven op onze planeet.

Naar overzicht
Michiel Willemse

Michiel Willemse
Energieconsultant

Wat maakt ons uniek in de energiebranche?

Er zijn maar weinig partijen in de markt die beschikken over grondige kennis van zowel techniek, politiek en financiële mogelijkheden.

Uniek is ook dat we gerenommeerde software inzetten om uw energiehuishouding en rendement op investeringen inzichtelijk te maken.

Daarmee zijn we wat we willen zijn, een volwaardige partner voor onze klanten.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
retscreen-expert-dashboard

“Zowel de nulmeting, de gestelde doelen als ook het daadwerkelijke gebruik van energie wordt opgeslagen in onze software. Zo kunt u uw voortgang van uw energietransitie monitoren en de gemaakte besparingen inzien.”

Meer over onze software