Welke stappen heeft u al gezet om energie te besparen?

Of u nog moet beginnen of al een hele stap heeft gemaakt, Groene Cadans helpt u vooruit.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek
Michiel Willemse

Michiel Willemse
Energieconsultant
053-231 1883

Energielabel C: waarom, wat en hoe?

Energielabel

Waarom

Kantoren moeten vóór 2023 een energielabel C of beter hebben, anders worden de deuren gesloten. Dit is een belangrijke stap om verduurzaming in de gebouwde omgeving af te dwingen. De gebouwde omgeving is goed voor ongeveer 30% van het energiegebruik en 15% van de CO2-uitstoot in Nederland. In dit artikel pleiten we ervoor om deze verplichting in uw voordeel te laten werken.

Wat

Dit jaar is de norm voor het energielabel behoorlijk aangescherpt. Adviseurs moeten aan strenge eisen voldoen om het gedetailleerde model voor de energieprestatie van vastgoedobjecten op te mogen stellen. Een energielabel is niet zomaar een papiertje, maar het resultaat van een waardevol model van de energiehuishouding van uw object. Het kan worden ingezet om de meest doeltreffende energiebesparende maatregelen te bepalen en te kwantificeren. In de vorm van een Maatwerkadvies krijgt u daar zelfs subsidie voor. Het is dus belangrijk om een adviseur uit te kiezen die u verder kan helpen.

“Een energielabel is niet zomaar een papiertje, maar het resultaat van een waardevol model van de energiehuishouding van uw object.”

Hoe

Het begint natuurlijk met het opstellen van het energielabel, maar wij kunnen het waardevolle model gebruiken om u ook verder te helpen.

Groene Cadans zorgt ervoor dat de energiebesparende maatregelen worden gerealiseerd en geëvalueerd, zodat u kan blijven focussen op uw kernactiviteiten. Wij zijn erop gericht om organisaties door de energietransitie te leiden en CO2-neutraal te maken. Dit doen we bij voorkeur op basis van een lange termijn samenwerking waarin we zorgen voor gelijke belangen om zo efficiënt mogelijk te verduurzamen. Lees hier meer over in dit artikel over een Energieprestatiecontract.

Een van de meest economische maatregelen om een label C te behalen is het installeren van zonnepanelen. Dit is nog een goede reden om het energielabel door ons op te laten stellen. We kunnen u meteen vertellen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om aan de eis te voldoen, of dit haalbaar is en het ook nog realiseren volgens de hoogste standaarden.

Stappenplan

Kies dus voor Groene Cadans voor het opstellen van het energielabel zodat we u verder kunnen helpen met verduurzaming door middel van de volgende stappen:

 1. Energielabel opstellen

  Adviseur met verstand van zaken en gericht op kwalitatief hoogstaand advies.

 2. Maatwerkadvies

  Als het hoogwaardige model van uw object is opgesteld, benut het dan voor gekwantificeerd advies.

 3. Samenwerking voor implementatie

  Groene Cadans is uw partner voor verduurzaming. In onze samenwerkingsvorm hebben we gelijke belangen om energiebesparende maatregelen zo efficiënt mogelijk te realiseren. Lees meer over ons Energieprestatiecontract.

 4. Strategie bepaling

  Wij bepalen met u de beste strategie voor verduurzaming. Dit gaat samen met een financiële planning, waarbij we gebruik maken van de beschikbare subsidies.

 5. Zonnepanelen installeren

  Zon-op-dak is één van de meest economische maatregelen om aan de eis voor energielabel C te voldoen. Wij vertellen u precies wat u nodig heeft en realiseren de installatie. Met onze Zonnestroom-calculator berekent u direct de potentiële energieproductie en vraagt u informatie aan.

Conclusie

Kantoren moeten vóór 2023 een energielabel C of beter hebben, anders worden de deuren gesloten. We adviseren u hier op tijd mee te beginnen en het te gebruiken als een kans om stappen te zetten naar duurzaam ondernemen. Kies een partij voor het energielabel die u de maximale waarde levert en niet het goedkoopste papiertje. U levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen die onze planeet leefbaar moeten houden!

Naar overzicht
Michiel Willemse

Michiel Willemse
Energieconsultant

Wat maakt ons uniek in de energiebranche?

Er zijn maar weinig partijen in de markt die beschikken over grondige kennis van zowel techniek, politiek en financiële mogelijkheden.

Uniek is ook dat we gerenommeerde software inzetten om uw energiehuishouding en rendement op investeringen inzichtelijk te maken.

Daarmee zijn we wat we willen zijn, een volwaardige partner voor onze klanten.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
retscreen-expert-dashboard

“Zowel de nulmeting, de gestelde doelen als ook het daadwerkelijke gebruik van energie wordt opgeslagen in onze software. Zo kunt u uw voortgang van uw energietransitie monitoren en de gemaakte besparingen inzien.”

Meer over onze software